Chateau Beausaint is een uniek vakantieverblijf  op een boogscheut van La Roche, de parel van de Ardennen. U logeert er in een tijdloze en gastvrije familiesfeer ingericht door interieurontwerper Flamant. Rond het kasteel bevindt zich een privé-park van 3 hectare waar u in alle rust kan wandelen en genieten.

Het kasteel werd in 1870 gebouwd door Emile de Halleux en Louise Ryelandt als tweede verblijf en werd tot de jaren 2000 nog steeds bewoond door deze adelijke familie. Hun aanwezigheid is nog altijd merkbaar in de sluitsteen boven de inkom waarin de initialen EHR zijn gebeiteld. Toch is dit majestueuze gebouw niet altijd als vakantiewoning gebruikt.

Zo deed het tijdens WO II dienst als hoofdkwartier van het Duitse leger in La Roche en nam ook het Amerikaanse leger er even zijn intrek bij de slag om de Ardennen. Ook als tijdelijke school van Beausaint heeft dit adembenemend gebouw nog gediend.

Chateau Beausaint is het ideale vakantiehuis voor groepen tot 26 personen. De kamers werden ingericht in vijf stijlen en met alle modern comfort. Tijdens uw verblijf kan u beschikken over 9 kamers met kingsize bed, televisie, wifi en aparte badkamer. Twee van onze torenkamers beschikken over een aanpalende kamer met kleine bedden voor in totaal 6 extra personen. Op de mezzanine van de zolderkamer kunnen nog 2 extra personen slapen.

In de ruime keuken is het gezellig vertoeven rond het AGA-fornuis onder de authentieke zwarte arduinen schouwmantel. De keuken in landelijke stijl bevat alle moderne uitrusting en is de ideale plek om samen te koken en een glas te drinken. Geniet van een heerlijk ontbijt in het ochtendlicht dat door de hoge ramen binnenvalt.

In de eetkamer waant u zich in een 19e eeuws herenhuis. Het knisperend vuur, de kroonluchter en het hoge plafond met moluren nemen u mee terug in de tijd van toen.

In de zitkamer kan u heerlijk relaxen bij de open haard. Een goed boek, gezelschapsspelen of gewoon gezellig samenzitten zijn de ideale bezigheden in deze gezellige salon.

In de kelder, waar vroeger enkel het personeel kwam om te koken en te wassen (behalve dan in de wijnkelder van de kasteelheer met Saint-Julien 1876), kan u heerlijk ontspannen in de wellness met sauna, stoombad en jacuzzi. Aan de andere kant van de kelder kan u gezellig nakaarten over de fietstocht of wandeling in ons petit café de Beausaint.